Direct proefles plannen
Icon Whatsapp
Direct appen
November actie!
Tijdelijk extra korting op Auto, Motor, Brommer en Aanhanger praktijkpakketten!
Proefles Plannen
Vorkheftruck/reachtruck in magazijn

Vorkheftruck / Reachtruck

Je hebt altijd al een vorkhef- of reachtruck willen besturen. Of je doet dit al in je dagelijks werk, maar je wilt je vaardigheden verbeteren? Haal je certificaat bij Peter Jansen.

In de logistiek kun je niet zonder vorkhef- of reachtruckcertificaat. Want wist je dat er juist met heftrucks regelmatig ongelukken gebeuren? Autorijschool Peter Jansen leert jou of je magazijnmedewerkers daarom bewust alles over veiligheid op bedrijventerreinen of in warehouses.

De reachtruckcursus is nagenoeg hetzelfde als die voor een vorkheftruck. Het grote verschil is dat een reachtruck zijwaarts rijdt en een vorkheftruck juist vooruit of achteruit.  

Werken met een vorkhef- of reachtruck moet veilig gebeuren. Daarom worden er bepaalde eisen aan een vorkhef- of reachtruckdiploma gesteld.

Gratis intakegesprek aanvragen

Wil je een gratis intakegesprek inplannen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. Uiterlijk de eerstvolgende dag nemen we contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.

Pakketten

No items found.

Pakketten

No items found.

Wat leer je tijdens de cursus vorkhef- of reachtruck?

Tijdens de tweedaagse opleiding van Peter Jansen komt alles in het vakgebied aan bod zoals:

  • Vaardigheden in rijden, sturen en draaien
  • Veilig omgaan met je vorkheftruck/reachtruck en op de juiste manier parkeren
  • Voldoen aan de eisen van de Arbowet
  • Veilig laden en plaatsen van pallets in stellingen
  • Dagelijkse inspectie en onderhoud van de reachtruck.

Bij voldoende resultaat krijgt je het vorkhef- of reachtruckcertificaat dat vijf jaar geldig is.

Eendaagse cursus

Verloopt je certificaat? Heb je wel ervaring op een vorkhef- of reachtruck maar nog nooit een certificaat gehaald? Dan is onze ééndaagse cursus de juiste oplossing.

Als je dagelijks werkt op de vorkhef- of reachtruck en je veel ervaring hebt en je certificaat verlengd moet worden, is een assessment een heel goed alternatief.

Een assessment is een toetsing van de kennis en kunde van de chauffeur zonder dat er les wordt gegeven. Bij voldoende resultaat krijgt de deelnemer weer een geldig certificaat dat 5 jaar geldig is.

Je kunt de cursus bij ons volgen in het magazijn maar ook op locatie binnen een bedrijf. Vraag naar de mogelijkheden en oplossingen.

Welke toetsing vindt er plaats tijdens de cursus?

  • De basiskennis over materiaal, belading & belasting maar ook techniek, veiligheid, ergonomie, wet- en regelgeving en milieu.
  • Je rijdt op een vorkheftruck/reachtruck in onze of je eigen warehouse-omgeving. Je laat natuurlijk zien hoe je diverse opdrachten op een veilige en vlotte manier uitvoert.

Wanneer jouw vorkhef- of reachtruckchauffeurs geen opleiding hebben gevolgd levert dit een probleem op met de arbeidsinspectie, kun je als bedrijf hoge boetes krijgen en het kan lastig worden met verzekeringen. Zorg daarom dat jouw werknemers goed zijn opgeleid en creëer samen een veilige werkomgeving.

Autorijschool Peter Jansen verzorgt meer logistieke opleidingen! Heb je interesse of wil je je medewerkers meer vaardigheden bieden?  Neem contact met ons op!

Zie ook

Particuliere opleidingen
Beroepsopleidingen

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen of heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. Uiterlijk de eerstvolgende dag nemen we contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.

Bekijk onze cursussen

Bekijk hier het overzicht van onze cursussen en schrijf je direct in. Is de cursus van jouw voorkeur vol? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Bekijk cursuskalender