Direct proefles plannen
Icon Whatsapp
Direct appen
November actie!
Tijdelijk extra korting op Auto, Motor, Brommer en Aanhanger praktijkpakketten!
Proefles Plannen
Vrachtwagen Peter Jansen

Chauffeur LZV

Om met lange, zware voertuigen (LZV's) te mogen rijden, moet je in het bezit zijn van het CCV-certificaat. Peter Jansen helpt je hiermee snel op weg.

Langere en zware voertuigen of LZV’s zijn maximaal 25,25 meter lang. Deze vrachtwagens kunnen en mogen meer vracht vervoeren dan een standaard vrachtwagencombinatie. Een LZV biedt ook als voordeel dat deze tot 30% brandstof bespaart.

Met een LZV mag je – buiten de snelweg – alleen op een vooraf ingeplande route rijden. Het is verboden met mist en gladheid te rijden en ook niet op woonerven of overwegen. Je hebt dus aardig wat specialistische kennis nodig om met een LZV de weg op te kunnen. Deze kennis haal je eenvoudig bij de instructeurs van Peter Jansen.

Gratis intakegesprek aanvragen

Wil je een gratis intakegesprek inplannen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. Uiterlijk de eerstvolgende dag nemen we contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.

Pakketten

No items found.

Pakketten

No items found.

Opleiding tot chauffeur LZV

Je kunt bij Peter Jansen kiezen uit een 1-daagse of 2-daagse opleiding. Dit is onder andere afhankelijk van je ervaring. Tijdens de cursus leer je alles over:

  • controle voertuigdocumenten & wet- en regelgeving
  • voertuigcontrole
  • professionele verkeersdeelneming
  • defensief rijgedrag en “het nieuwe rijden”
  • manoeuvreren

Exameneisen voor rijden met een LZV

Om een examen LZV te doen en je CCV-certificaat te behalen moet je aan een aantal toelatingseisen voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs CE.

Het theorie- en praktijkexamen wordt afgenomen door het CCV. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het certificaat dat onbeperkt geldig is.

Zie ook

Particuliere opleidingen
Beroepsopleidingen

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen of heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. Uiterlijk de eerstvolgende dag nemen we contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.

Bekijk onze cursussen

Bekijk hier het overzicht van onze cursussen en schrijf je direct in. Is de cursus van jouw voorkeur vol? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Bekijk cursuskalender