Direct proefles plannen
Icon Whatsapp
Direct appen
November actie!
Tijdelijk extra korting op Auto, Motor, Brommer en Aanhanger praktijkpakketten!
Proefles Plannen
Man in bus

Busrijbewijs

Jij wilt buschauffeur worden en meer dan 8 mensen mogen vervoeren? Dan moet je je busrijbewijs halen, dit is rijbewijs D. Peter Jansen is dé opleider voor buschauffeurs in Midden- en West-Brabant. Bij ons haal je snel en veilig je rijbewijs D.

Als toekomstig buschauffeur heb je ook je code 95 nodig. Ook daarvoor bieden we je alle mogelijkheden. 

Gratis intakegesprek aanvragen

Wil je een gratis intakegesprek inplannen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. Uiterlijk de eerstvolgende dag nemen we contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.

Pakketten

No items found.

Pakketten

No items found.

Welke eisen worden er gesteld aan een busrijbewijs?

Voor alle categorieën rijbewijs D geldt een minimumleeftijd van 21 jaar als je het rijbewijs haalt in combinatie met code 95.

Wil je met de bus ook een aanhanger trekken van meer dan 750 kg dan is rijbewijs E bij D verplicht.

Heb je geen code 95, dan is de minimumleeftijd voor rijbewijs D en E minimaal 24 jaar.

Bij autorijschool Peter Jansen oefen je tijdens de rijlessen in de eigen omgeving. Ook het examen start vanaf dit, voor jou bekende, terrein. Ben je geslaagd? Dan kun je de weg op en is jouw busrijbewijs vijf jaar geldig.

De stappen naar het examen voor je busrijbewijs

Om het rijbewijs buschauffeur te halen moet je eerst drie theorie-examens afleggen, die allemaal bestaan uit meerkeuzevragen:

  1. Theorie-examen rijbewijs en vakbekwaamheid deel 1 (verkeer & techniek)
  2. Theorie-examen vakbekwaamheid deel 2 (rij en rust tijden en documenten)
  3. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 3 (cases, onderdeel van code 95)

Voor het behalen van code 95 moet je ook de praktische toets doen en de toets ‘besloten terrein’. Heb je al deze onderdelen behaald, dan heb je code 95 basis kwalificatie.

Heb je echter deel 1 en 2 van de theorie behaald dan kan je jouw praktijkexamen al aanvragen! Hierin worden verkeersdeelname en voertuigbeheersing getoetst.

Als je geslaagd bent voor alle drie de theorie-examens, de twee praktijktoetsen, voor het praktijkexamen rijbewijs D en heb je een goedgekeurde gezondheidsverklaring? Dan heb je recht op je busrijbewijs met code 95 vakbekwaamheid.

Nascholing buschauffeur CODE 95

Als buschauffeur met rijbewijs D moet je volgens de Europese regelgeving om de vijf jaar minstens 35 uur nascholing volgen.

Van deze 35 uur nascholing moet minimaal één cursusdag een praktijktraining zijn. Natuurlijk wil je als chauffeur aan alle (veiligheids)eisen voldoen. Alleen door je regelmatig te laten nascholen kun je de code 95 behouden.

Door onze samenwerking met Verboon Wegwijze Opleiders in Oosterhout kun je deze praktijktraining ook op de trucksimulator volgen. We kunnen de simulator ook als bus instellen, met natuurlijk dezelfde voordelen; Bij de simulator is er geen uitstoot van CO2 en vindt er geen slijtage van voertuigen plaats. Ook blijven de eigen voertuigen van de opdrachtgever beschikbaar. Is je interesse gewekt?

Wil je meer informatie over de prijzen en/of mogelijkheden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zie ook

Particuliere opleidingen
Beroepsopleidingen

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen of heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. Uiterlijk de eerstvolgende dag nemen we contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.

Bekijk onze cursussen

Bekijk hier het overzicht van onze cursussen en schrijf je direct in. Is de cursus van jouw voorkeur vol? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Bekijk cursuskalender