Motor (A)

Sinds januari 2013 is het motorrijbewijs verdeeld in 3 nieuwe categorieën. Voor al deze categorieën kun je bij ons terecht.

Categorie A2

Categorie A2 is voor motoren van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.

Categorie A

Categorie A is voor motoren met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2.

Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Theorie

Het theorie examen bestaat uit 50 vragen. Voor het theorie-examen kun je een theorieboek en online theorielessen afnemen.

Praktijk

Het praktijkgedeelte voor de motor bestaat uit 2 gedeelten. Het eerste gedeelte, voertuigbeheersing, bestaat uit bijzondere verrichtingen. Het tweede gedeelte, verkeersdeelneming, bestaat uit een route door het verkeer.

Over rijbewijs Code 80

Wanneer je 21 jaar of ouder bent kom je in aanmerking voor het motorrijbewijs met Code 80. Je mag rijlessen en praktijkexamen doen op een zware klasse motor. Wanneer je geslaagd bent ga je twee jaar een lichtere motor rijden (in de A2 categorie). Na die twee jaar vervalt de Code 80 en mag je, zonder opnieuw examen te hoeven doen, meteen een motor gaan rijden in de zware klasse (A).

Let op, wanneer je na die twee jaar nog geen 24 jaar bent, moet je wel even naar het gemeentehuis voor een nieuw rijbewijs. De Code 80 vervalt dan. Mocht je binnen de twee jaar al 24 jaar oud zijn dan vervalt de Code 80 automatisch.

Prijzen

Naast losse lessen en examens hebben wij een voordeelpakket samengesteld om je gelijk op weg te helpen!

Bel vandaag nog voor je eerste rijles! 0165 34 35 76

Voordeelpakket